воскресенье, 1 июля 2012 г.

Вухатий камінь


Вухатий камінь – це гора що лежить в межах хребта Чорногора та причаровує чудернацькими формами кам’яних брил. 

Висота гори Вухатий камінь складає 1864 м. . Розташована в межах масиву Чорногора, гора Вухатий камінь має свій унікальний дух. Вершину гори увінчують величні скельні виходи, з яких відкривається прекрасний вид на хребет.  Та не тільки вершина буде цікава туристам, безліч величезних камінних брил різноманітних форм на східних схилах гори не лишать вас байдужими. Залежно від хворобливості вашої уяви, ви зможете угледіти в цих чудернацьких брилах авто, будинок чи навіть Мардж Сімпсон (: Свою назву, певно, отримала тому, що з східних схилів скельні виходи на вершині гори нагадують людське вухо.
Дістатись гори Вухатий камінь можна як з хребта Чорногора, так і з села Дземброня (Берестечко). Підйом до вершини гори займе близько трьох переходів (по 45 хв.). Дорогою ви також зможете відвідати Дзембронський водоспад .
Поблизу гори є багато зручних місць для влаштування біваку як з західного, так і з східного схилу. Є зручний доступ до води.
Якщо ваш туристичний маршрут по Чорногорі дозволяє зробити радіальний вихід на Вухатий камінь – неодмінно скористайтесь такою можливістю.

Комментариев нет:

Отправить комментарий